jueves, 18 de mayo de 2006

CONCLUSIONS ENQUESTA 2006 - Pre-Forum

Després dels resultats de les enquestes de la Fira d'Entitats ens vam reunim el 18 de Maig per a comentar-los breument:

Aquest es el punt de partida per a les taules que es formaràn al Forum el 25 de Novembre.

Sobre l'habitatge (el punt àmpliament més votat) varem comentar la necessitat que l'ajuntament intervingués activament promovent pisos de lloguer econòmic per a joves i persones de pocs recursos a preus raonables (200 / 300€). Aquest projecte, juntament amb la rehabilitació de pisos i l'obertura de cases i pisos tancats a Esparreguera hauria de ser el punt de partida per a començar a resoldre un problema que s'arrossega des de molts anys enrere.

Sobre el treball: Proposem agilitzar i millorar els assumptes relacionats amb el treball que l'ajuntament ofereix a les persones. Sembla que hi ha una mancança d’informació i profesionalitat quan una persona necessita i sol.licita feina.
Per a fomentar el treball d'emprenedors i petites empreses l’Ajuntament podria cedír locals compartits a baix cost (100 o 200 €).

Sobre l’educació i la no-violència: Tenim un full gairebé acabat i d’altres en projecte sobre la no-violència per a lliurar-los als joves, i d’altres fulls als pares i mares.
Tambè vam considerar interessant el començar a fer tallers de no-violència a les escoles.

Sobre el Transport: Vam considerar la importància d'ampliar l'horari del BUS que va fins l’AERI perquè hi ha hores mortes en les quals un es queda sense opció de transport.

lunes, 15 de mayo de 2006

RESULTATS ENQUESTA 2006

RESULTATS ENQUESTA 2 0 0 6 – PLATAFORMA HUMANISTA

Adjuntem els resultats de les enquestes de la Fira d’Entitats 2006 i comentaris.
Enquesta realitzada a la Fira d’Entitats - 13 i 14 de Maig - 2006



Participants: 75 persones:
44 joves entre 12 i 30 anys, 24 entre 31 i 59 anys, 7 persones de més de 59 anys.

Es demanava marcar els 5 temes més importants ordenats del 1 al 5 per ordre d'importància (1= el més important)

El numero de Vots és el total de persones que ha votat per aquest tema (amb qualsevol puntuació).

La Puntuació és el resultat de sumar la valoració total dels participants de forma inversa. La valoració máxima de ‘1’ es transforma en 5 punts. ‘2’ en 4 punts, ‘3’ en 3 punts, ‘4’ en 2 punts i ‘5’ en 1 punt.

.................................................................................................................................................


· L'accés a l'habitatge per a joves i persones de pocs recursos Lloguers assequibles, habitatge de protecció oficial, constructora municipal, cooperativa d'habitatge, etc
Vots: 64, Puntuació: 271

· El treball temporal i precari Formació per a joves i grans, Locals compartits a preu econòmic per a petites empreses i emprenedors d’ Esparreguera, etc
Vots: 40, Puntuació: 138

· Solucions per evitar la violència domèstica, familiar i de gènere
Vots: 39, Puntuació: 129

· Educació a les escoles
Tallers i cursos de No-violència, propostes per millorar la relació alumnes-professors-pares, dia de la no-violència, informació a l'alumne sobre actualitat, consumisme, etc.
Vots: 38, Puntuació: 103

· Un transport públic de qualitat i iniciatives diverses per no utilitzar cotxe per anar al treball
Vots: 30, Puntuació: 83

· Solucions per evitar la violència i robatoris als carrers
Vots: 30, Puntuació: 75

· Immigració Proyectes d’integració, activitats i tallers, classes de Català, Castellà, etc
Vots: 26, Puntuació: 59

· Crear cooperatives d'aliments i altres productes de 1ª necessitat Perquè tots puguem comprar més barat els productes d'ús més freqüent
Vots: 25, Puntuació: 53

· Garantir productes de primera necessitat i alimentació bàsica Per a persones de pocs recursos
Vots: 24, Puntuació: 72

· Guarderia pública i de qualitat
per a tots
Vots: 18, Puntuació: 50

· Instauració de la democràcia participativa
A partir dels fòrums veïnals, on l'ajuntament deixa de tenir poder de decisió i passa a ser un assessor i gestor d'obres, reformes i propostes que els veïns decideixen en assemblea
Vots: 15, Puntuació: 41

· Creació del Banc Municipal sense interès
(o Cooperativa de Crèdit) Micro crèdits per a joves i persones de pocs recursos, etc.
Vots: 14, Puntuació: 41

· Zona Blava: Solucions per als comerços i veïns

Vots: 11, Puntuació: 26

· Implementació del Banc del Temps On sense intervenir diners les persones poden intercanviar temps per serveis. Mes info: www.bancdeltemps.org
Vots: 5, Puntuació: 16

· Internet gratis per a tothom
Vots: 9, Puntuació: 13

· Altre punt que no estigui contemplat en aquesta enquesta ....................................
1 Vot- Residencia Gratuita
1 Vot- Parc de Bombers
1 Vot- Explotar la cultura musical
1 Vot- Millorar les instal.lacions esportives

domingo, 7 de mayo de 2006

Quienes somos (7/05/2006)

Carta a las asociaciones, medios y partidos de Esparreguera

PLATAFORMA HUMANISTA D’ESPARREGUERA

Apreciados amigos/as:

Os enviamos esta carta para formalizar nuestra intención de volver a presentarnos como Partit Humanista de Catalunya en las elecciones municipales del año 2007 en Esparreguera.

La Plataforma Humanista la formamos un grupo de gente de espíritu joven con ganas de cambiar y resolver los problemas importantes que atañen a nuestro pueblo y que afectan a la calidad de vida de las personas. Por más que oímos hablar de reformas en la Constitución, el Estatut de Catalunya, independencia, etc. constatamos que no se está solucionando nada por parte de nuestros gobernantes, administraciones e instituciones.

Queremos vivir con dignidad; comprar o alquilar una vivienda sin destinar mas del 50% de nuestro sueldo. Queremos llegar a fin de mes. Queremos decidir nuestro futuro, porque hoy es posible. Esto no es un privilegio sino un DERECHO recogido en las primeras líneas de la Constitución Española.

La estadística dice que el 45% de los catalanes llegan con dificultades a fin de mes y estamos seguros de que Esparreguera no se salva de ello. Hoy el trabajo temporal y el despido improcedente se han convertido en algo habitual.

El partido humanista se presentó a las elecciones el 2003 obteniendo 79 votos invirtiendo
300 euros de presupuesto en la campaña con un equipo de 6 personas y varios simpatizantes.

No somos grandes comunicadores ni políticos, no nos gusta la política tal y como la hemos conocido pero consideramos que es una herramienta social efectiva siempre y cuando se haga un buen uso. Creemos en el futuro y en la posibilidad de unir a las personas para un objetivo común: Presionar a los políticos para que se comiencen a adoptar urgentemente posturas por el bien del ser humano en todos los ámbitos de nuestra sociedad.

La intención de la campaña para las elecciones del 2007 es centrar nuestra energía en uno o varios de estos puntos que creemos de máxima importancia; trabajarlos a fondo para encontrar las mejores propuestas y soluciones para Esparreguera:

- El acceso a la vivienda para jóvenes y personas de pocos recursos
- El trabajo temporal y precario
- Educación de calidad y de valores humanos en las escuelas
- Incorporar una Democracia real más participativa (A través de los Foros Vecinales)
- Banco municipal sin interés (micro créditos, etc.)
- Soluciones más efectivas para luchar contra la violencia familiar, de género, etc.
- Internet gratis para todos
- Garantizar a personas de pocos recursos alimentación básica y productos de primera necesidad (cooperativas, etc.)

Sinceramente, nos gustaría contar con vosotros para trabajar
y discutir sobre estos puntos y otros que puedan surgir.

Podéis poneros en contacto con nosotros de estas formas:
Por la página web: www.plataformahumanista.net
Por correo electrónico: info@plataformahumanista.net Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla
Por teléfono: 639 402399

Qui Som? (7/05/2006)

Carta per a les associacions, medis i partits d'Esparreguera

PLATAFORMA HUMANISTA D’ESPARREGUERA


Benvolguts amics / amigues:

Us enviem aquesta carta per a formalitzar la nostra intenció de tornar a presentar-nos com a Partit Humanista de Catalunya a les eleccions municipals de l'any 2007 a Esparreguera.

La Plataforma Humanista la formem un grup de gent d'esperit jove amb ganes de canviar i resoldre els problemes importants que pertoquen al nostre poble i que afecten a la qualitat de vida de les persones. Per més que escoltem parlar de reformes a la Constitució, el Estatut de Catalunya, independència, etc. constatem que no s'està solucionant res per part dels nostres governants, administracions i institucions.

Volem viure amb dignitat; comprar o llogar un habitatge sense destinar mes del 50% del nostre sou. Volem arribar a fi de mes. Volem decidir el nostre futur, perquè avui és possible. Això no és un privilegi sinó un DRET recollit a les primeres línies de la Constitució Espanyola.

L'estadística diu que el 45% dels catalans arriben amb dificultats a fi de mes i estem segurs que Esparreguera no se’n salva d’aquest problema. Avui el treball temporal i l'acomiadament improcedent s'han convertit en algo habitual.

El partit humanista es va presentar a les eleccions el 2003 obtenint 79 vots, invertint 300 euros de pressupost en la campanya amb un equip de 6 persones i diversos simpatitzants.
.
No som grans comunicadors ni polítics, no ens agrada la política tal i com l'hem conegut però considerem que és una eina social efectiva sempre que es faci un bon ús. Creiem en el futur i en la possibilitat d'unir a les persones per a un objectiu comú: Pressionar als polítics per fer que es comencin a adoptar amb caràcter urgent postures pel bé del ser humà en tots els àmbits de la nostra societat.

La intenció de la campanya per a les eleccions del 2007 és centrar la nostra energia en un o alguns d'aquests punts que creiem de màxima importancia i treballar-los a fons per trobar les millors propostes i solucions per a Esparreguera:

- L'accés a l'habitatge per a joves i persones de pocs recursos
- El treball temporal i precari
- Educació de qualitat i de valors humans a les escoles
- Incorporar una Democràcia real més participativa (A través dels Fòrums Veïnals)
- Banc municipal sense interès (micro crèdits, etc.)
- Solucions més efectives per a lluitar contra la violència familiar, de gènere, etc.
- Internet gratis per a tots
- Garantir a persones de pocs recursos alimentació bàsica i productes de primera necessitat (cooperatives, etc.)

Sincerament, ens agradaria contar amb vosaltres per a treballar
i discutir sobre aquests punts i altres que puguin sorgir.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres d'aquestes formes:
Per la pàgina web: www.plataformahumanista.net
Per correu electrònic: info@plataformahumanista.net Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla

Per telèfon: 639 402399