sábado, 4 de marzo de 2006

Principis de la Plataforma / Ideologia i aspiracions ( 4 / 3 / 2006 )

La plataforma humanista neix com iniciativa d’un grup de gent jovepreocupada per la crisis i els ràpids canvis (econòmics, tecnològics, socials, etc.) que s’estan produïnt en la nostra societat a nivell mundial.

Avui, tot es planteja en conceptes de rentabilitat, com si l’ objetiu de la política, les empreses i les persones fos el lucre i no la creaciò de condicions pel desenvolupament i el benestar de l’esser humà.
El cas més extrem d'aquest plantejament econòmic és vendre, traficar i explotar éssers humans

Que és el Nou Humanisme?

És una forma de pensar, de sentir i d'actuar basada en un tracte als altres com un vol ser tractat i que situa a l’esser humà com a valor central; perfilant així una forma de vida conscient i coherent.

No es pot posar res per sobre de l’esser humà; En èpoques passades van morir milions de persones en nom de Déu o de les "sagrades" escriptures. Uns altres van matar justificant ser una raça superior.
Actualment milers de persones moren diàriament, en aquest cas per situar al “Déu Diners” (el mite de la societat actual) per sobre de les persones.
Així es bombardegen pobles, s’aïllen països del desenvolupament i es generen infinitat de problemes posant la economia per sobre de l'existència humana. (el petroli de l’Irak és un clar exemple)



¿Qué podem fer?

Sabem que un dels grans problemes d'aquesta societat és l'aïllament social; l'individualisme. Aquest sistema basa tot en el JO. JO vull tenir-ho tot i ser el millor. Encara que estem cada vegada més envoltats de persones, la gent se sent sola; manca de comunicació real de cor a cor i construeïx la seva vida dins d'un món material i superficial. Nosaltres volem que la gent s’organitzi, que parli del que cregui que és important, que pugui pensar, expressar, meditar, reflexionar i prendre les seves pròpies decisions. És per això que estem a la teva disposició per a qualsevol dubte o consulta.



Projectes:

Actualment estem preparant diversos materials informatius i de conscienciació sobre ecologia, educació, habitatge i hipoteques, pressió publicitària, etc. Aquests materials es difondran per internet i de forma impresa per Esparreguera. També estem preparant anti-spots publicitaris perquè circulin entre la gent i per internet (potser tambè per TV).

Pots descarregar aquí l'audiovisual "la raiz de la violencia" (1a part) i (2a part) que va ser el nostre primer projecte.

A nivell polític ens tornarem a presentar a les eleccions del 2007 en Esparreguera per difondre els nostres ideals entre la gent i per a pressionar als polítics a adoptar noves polítiques humanistes.

Estem oberts a qualsevol persona o entitat per a conversar i planificar aquests projectes i altres nous que es plantegin. Esperem que us sumeu a la aspiració de construir un món més just, humà i sostenible.