domingo, 27 de mayo de 2007

Entrevista de aEsparreguera.com a Guillermo Tamborero


-Nom i cognoms:
Guillermo Tamborero Jimenez

-Data i lloc de naixement:
30 d’agost del 1981 – Barcelona, Barcelona

-Formació acadèmica i professió:
Batxillerat científic i PAAU superades. Vaig estudiar durant 3 anys Ingenieria Multimèdia sense finalitzar els estudis. Actualment estudío 1er de Pedagogia a la Universitat de Barcelona. Treballo profesionalment dissenyant pàgines web.

-Estat civil i fills:
Parella estable, 0 fills

-Forma part d’alguna entitat d’Esparreguera?
Plataforma Humanista i Funk Babe.

-Quin és l’indret de que més li agrada d’Esparreguera i quin és el que menys?
M’agrada la zona alta de Can Comelles. Potser per les vistes a Montserrat, potser perqué he passat bons moments per la zona (a prop de la residencia de Can Comelles). No m'apassiona tot el que sigui asfalt, edificis i soroll; i menys quan no hi ha cap parc a la vora.

-Quina és la seva cançò preferida?
Vària segons el dia i l’època. M’han agradat moltes, potser ara mateix m’agrada Mother Earth del grup Within Temptation. Vaig Estar fa poc al seu concert a l’Apolo i em va encantar.

-Quin és el seu plat preferit?
Les paelles de la meva mare

-Practica esport? Quin?
Miro d’agafar la bici de tant en tant per Barcelona combinant-la amb transport públic (per anar a la universitat). En realitat no estic molt actiu fisicamente, i això no m’agrada!

-És usuari habitual d’internet? Quines webs visita habitualment?
Si.
http://www.youtube.com
http://bcn.vdevivienda.net
http://www.rebelion.org

-Quines publicacions locals/comarcals llegeix per estar informat del que passa a Esparreguera i a la comarca?
La web http://www.esparreguera.org i alguna revista local que arriba gratuïtament a les busties d’Esparreguera (no recordo els noms).

-Quina és la última vegada que ha agafat el transport públic? Si hagués d’anar cada dia a Barcelona aniria en transport públic o en cotxe particular?
Aquesta setmana no he agafat el metro! Habitualment l’agafo 1 o dues vegades per setmana des de que vaig jubilar el meu cotxe i em vaig passar a la moto. Quan anava amb cotxe el metro era el meu transport diari.
Aniria en moto. Barcelona en cotxe es una bogeria. El transport public a Esparreguera es força dolent. La igualadina va molt plena, no compleix els horaris i no hi ha la suficient freqüencia. Parlant de la Hispano Igualadina: Tan complicat es per el conductor esperar 1 o 2 minuts a la parada que sigui si arriba abans de l’horari previst? Es una vergonya! Jo mateix l’he perdut varies vegades i amics meus també.

-Com definiria la proposta electoral del seu partit?
Revolucionaria.

-Quines propostes ofereixen per millorar els serveis sanitaris i socials?
No tenim cap proposta per millorar els serveis sanitaris si no és des del punt de vista educatiu: És important educar a les escoles per a la educació sexual, prevenció amb l'ús del preservatiu, etc. A nivell social la nostra proposta més important es la educativa: Cal educar en valors, cal promoure la no-violencia a les escoles. Cal més comunicació entre pares – profesors i alumnes. Proposem forums d’internet on tothom pugui compartir experiencies, problemes, dubtes, etc. Proposem també la creació d’un assessorament psicopedagògic gratuït per a les escoles. (Aixó està funcionant a Hospitalet de Llob. amb força éxit)
Creiem tambè que Internet es comunicació, cultura, aprenentatge sense límit i per això proposem des del 2003 Internet gratuït i sense fils per a tot el poble.

-Quin és el seu punt de vista sobre la situació de l’habitatge a Esparreguera?
L’habitatge no es un problema d’Esparreguera. Es un problema general a tots els pobles. Cal una forta implicació dels ajuntaments i de les administracions per corregir la destrossa que han fet els polítics que ens han precedit i que solament han pensat en ells mateixos i en els seus diners. Ens han deixat als joves un problema i una angoixa molt dura de dur; crec que la hipoteca és una nova forma d’esclavitud sense cadenes. Cal que els joves i tots els afectats es moguin per aconseguir el que volem: Viure tranquils. Per mi, la assemblea popular per al dret a l’habitatge (vdevivienda.net) és un clar exemple del que un grup de gent organitzada pot aconseguir: Han assolit directa o indirectament que tota la premsa i els polítics centrin la seva atenció a l’habitatge

-Creu que Esparreguera té problemes de convivència ciutadana relacionats amb la immigració? En cas afirmatiu, quines solucions proposa?
Si.
Integració i no enfrontament. Cal educar als joves i a tothom en la diversitat cultural. Cal promoure activitats que vinculin les cultures. Vaig estar fa un temps a Badalona a unes festes de la diversitat on àrabs, magrebins i altres cultures oferien els seus ápats tradicionals a la gent que passava, artistes exposaven les seves obres, es passaven videos sobre projectes a l’Àfrica, etc. Crec que aquest tipus d’experiències fan veure la part humana de l'altre, i això és important per a evolucionar com persona i deixar enrere els prejudicis. Els immigrants no venen per gust, venen per necesitat, venen d’una guerra económica al seu país. Han de tenir drets i oportunitats. No es tracta de que tinguin més drets que els que som de la terra perquè això pot generar recels, es tracta de que puguin viure i conviure com un més amb els avantatges i desavantatges que tots patim.

-Cal potenciar, desde el seu punt de vista, la seguretat ciutadana?
Jo dedicaria més recursos a fer programes d’integració social per persones amb problemes que no en acabar posant l’any 2055 un policia per a cada persona. Crec que augmentaria més la seguretat ciutadana si una part dels recursos que es destinen a “seguretat” es destinessin a facilitar-li la vida a la gent, a fomentar l’aprenentatge, les relacions entre persones, etc. No podem controlar policialment tots els moviments d’una persona que ha tingut problemes d’infancia o d’afectivitat, etc. pero si que el podem educar, formar i ensenyar-li un camí. Això a curt termini pot semblar una estupidesa. Però a llarg termini, si es fa un bon treball, funciona.

-Quina promesa electoral segur que complirà si guanya les eleccions?
Totes.

-Creu que la seva candidatura guanyarà les eleccions?
No.

-I en cas d’haver de pactar, amb qui s’avindrien a fer-ho?
Amb els partits que estiguin disposats a escoltar la veu del poble i a possar tots els mitjans per fer realitat la democracia real i participativa.

-Quin rival polític local admira més?
A el Partit Humanista no tenim rivals.

-És real l’aparent mala relació que hi ha entre els diferents partits polítics locals?
Jo crec que cadascú vol guanya, i cadascú vol fer les coses a la seva manera... Així no anirem enlloc.

-Digui’ns el títol d’una cançò que serveixi per definir la gestió dels darrers 4 anys de legislatura?
Amb aquesta pregunta m'has deixat patidifús col·lega. ;)

-Un desig de futur
Que les persones comencin a adonar-se de que entre tots podem canviar el rumb de la història. Crec que la unió fa la força.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Idiota